FERNANDO PINÓS - BIOGRAFIA MANUEL SAGNIER

Manuel Sagnier

SAGNIER VIDAL, Manuel. Pintor i dibuixant del segle XX, nascut a Barcelona a l’any 1891. Fill de l’arquitecte Enric Sagnier Villavecchia.
Va realitzar estudis en la Academia Baixas. Va exposar per primera vegada individualment al 1931, presentat-se en les barcelonines Galeries Laietanes. Va recórrer després en viatge d’estudis varies capitals europees i nordamericanes.

Al seu retorn a Barcelona va anar celebrant exposicions en diverses sales, encara que va acabar presentant-les habitualment a “La Pinacoteca”. Va concórrer a les Exposicions Nacionals de 1942 y 1944, cel·lebrades a Barcelona, i a la de 1950, que va tenir lloc a Madrid.
Últimament, al 1953, va cel·lebrar una important exposició de les seves obres, en las que va mostrar el seu concepte senyoril de l’art. Els seus quadres, pel color i suavitat de pincellada, recorden sovint la pintura britànica, amb uns trets i força característiques de l’escola catalana, que tant va saber plasmar als seus paisatges. Pintor apreciat en els petits cercles artístics, on realment es valora la seva obra.